Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η 8η ημέρα του Φεστιβάλ -26 Μαρτίου

Η τελευταία και όγδοη ημέρα του Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα...μια πόλη παραμύθια" ξεκίνησε από την αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου όπου πραγματοποιήθηκε αφήγηση από τους συντελεστές του Εθνικού Θέατρου-σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Δημήτρη Β. Προύσαλη και Φίλιππο Πλακιά, που αφηγήθηκαν "΄Παραμύθια από την Ομόνοια στο Λιμάνι" σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο που συμμετείχε ενεργά στα διαδραστικά σημεία που άφηνε η αφήγηση.

Το απόγευμα βρήκε τους φίλους της αφήγησης στο χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με την αφήγηση από την ομάδα "Παραμυθοπεράσματα" (Κ. Λιναρδάτος, Ι. Φώκου, Ε. Χατζάκη) που μοιράστηκαν με το κοινό "Στου χρόνου τα γυρίσματα, στου μύθου τ' ανταμώματα" σε μια καταπληκτική ιστόρηση.
Η Ελεάνα Χατζάκη
Η Ιωάννα Φώκου ιστορεί


Ο Κ. Λιναρδάτος αφηγείται


Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έκλεισαν με την εξαιρετική αφήγηση που έδωσαν οι συντελεστές του The Telling Theatre of Denmark οι οποίοι εκπροσώπησαν τη συμμετοχή του Δανέζικου Ινστιτούτου στην Αθήνα ως μέρος της υποστήριξης της EUNIC Greece. Στην κατάμεστη από φίλους της αφήγησης αίθουσα των Παράλληλων Καλλιτεχνικών Εκθέσεων στον πρώτο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου ΜΕΛΙΝΑ στο Θησείο ο Jesper La Cour Andersen & Troels Kirk Esjing μοιράστηκαν μέσα από μια ενέργεια ξεχωριστή την ιστορία του Beowolf.



Η ιστορία του Beowolf σε εξέλιξη
 
 
 
 
Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση του 2018 (19-24 Μαρτίου) και ευχαρίστησαν όλους τους υποστηρικτές που στάθηκαν στο πλευρό της πολυήμερης εκδήλωσης που εμπνέεται και αφιερώνεται στην Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.
Η φετινή διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.